A BANDA TÖRTÉNE

A KOLLEKTÍV SZUPERMENITÁS 

Négyen, négy különböző irányból érkezve találtunk rá útvonalaink azon metszéspontjára, amely zenei világunkat kialakította. Mindannyian más-más zenei múlttal rendelkezve, saját tapasztalat - és élményvilágunkból közelítettünk a közös munkához. Ami azonban mindannyiunkban azonos volt: a zenei alázat, az igényes produkció iránti vágy. Egyéni ambíciók kifejezésre juttatása helyett olyan dalok megalkotásának öröme vezetett bennünket, amelyekkel mindnyájan azonosulni tudtunk, amelyeket magunkénak és egyben közösnek tudtunk érezni. Semmilyen műfaji elképzelések, megkötések nem kísérték munkánkat. Addig dolgoztunk egy dalon, míg el nem kezdtük magunkat igazán jól érezni benne.

Oláhné Szabó Anita

Emlékeim szerint mindig hegedülni és énekelni szerettem volna.

Némi kis bizonytalanságban tartott a "bohócság " mint hivatás, de végül mégis a zene diadalmaskodott. 

Hét éves koromban kezdtem hegedülni. A nagy találkozás a könnyedebb műfajokkal, viszonylag korán, tíz éves koromban következett be. Ez idő tájt kezdtem saját hangok és szövegek fabrikálását is.Mindig nyitott voltam a jó zene befogadására. A blues, jazz, country és a magyar népzene szele is megérintett. Eastern Station nevű zenekarommal két lemezünk jelent meg a Hunnia Records kiadásában Bizalom és Trust címmel. Ez a formációt az akusztikus hangzás jellemezte.

A Gyémántpolgár más.....de nem sokkal másabb. Maradtam benne én, és a világom. Új dalok születnek, olyan társakkal, akik megértették miről is szólnak ezek a hangok.

Boros Dániel

Debrecenben, zenész családban születtem. Zeneiskolás éveimet trombitatanulással kezdtem, majd 16éves koromban találtam rá a gitárra. Tanáraim nagyon nagy hatással voltak rám, sokat segítettek. Elsőként Szula Miklósnál tanultam, majd az Etűd Zeneművészeti Szakközépiskolában Párniczky Andrásnál, ezt követően Gyémánt Bálintnál.

Ahogy egyre előbbre jutottam a gitártanulmányaim során, erősödött bennem az az érzés, hogy hivatásszerűen szeretnék a zenével foglalkozni, így felvételiztem a Vienna Konzervatóriumba, ahol jelenleg is tanulok. Tanárom Szalay Gábor.

Jámbrik Kálmán

1976-ban születtem Budapesten. A zenével kb. 9-10 éves koromban kezdtem el barátkozni. Akkoriban persze a bőgőzésnek még nem voltak meg a fizikai feltételei J, de ekkor nem is gondoltam erre a hangszerre. Gitározni kezdtem el kisebb-nagyobb sikerrel. Magántanárhoz jártam hosszú éveken keresztül, mesterem Vörös István volt. 16 éves voltam, amikor az első zenekart alapítottuk a haverokkal. A gond az volt, hogy mindenki gitározott meg dobolt. Így jött a basszusgitár, de ahogy egyre jobban megismerkedtem és beleszerettem az akusztikus zenébe, hamarosan nagybőgőre váltottam. Bőgőtanárom Zsákay Győző tanár úr volt. A country zenével 1996-ban a váci Countaktus Country nevű zenekar révén ismerkedtem meg. Érdeklődésem csillapítandó számos zenei rendezvényen, fesztiválon és "workshopon" vettem részt (itthon és külföldön egyaránt) a műfaj és a stílusjegyek elsajátítása érdekében. Sok-sok különböző stílusú és összetételű zenekarban volt szerencsém játszani, és rengeteg emberrel. Ezek közül mindenképpen kiemelném a Kékfű együttest, amelyben 1998-tól 2004-ig muzsikáltam. Ez a csapat már tisztán az akusztikus és bluegrass zenei stílus elkötelezettje volt, sokáig egyetlen ilyen zenekarként missziós szerepet vállalt a műfaj népszerűsítéséért Magyarországon. Az együttes igen képzett és tapasztalt tagjaitól rengeteg dolgot tanultam és lestem el. Az Eastern Station zenekarhoz -amely emberileg és szakmailag is egy kiváló, összeszokott csapat-2007 novemberében csatlakoztam, és részt vettem a Bizalom illetve Trust című lemez elkészítésében. Anitával 2014-ben kezdtem újra játszani, majd megalakítottuk a jelenlegi új felállást a Gyémántpolgárt.

Türjei Zoltán

1976-ban születtem Balatonlellén, 10 évesen, néhány lecke után autodidakta módon elkezdtem foglalkozni a gitárral, míg végül egy éles váltással az ütő tanszak növendékeként folytattam tanulmányaimat a Fonyódi Alapfokú Művészeti Iskolában. Ezt követően volt szerencsém egy évet Berdisz Tamásnál is tanulni. 17 éves koromtól számos blues és rock formációban játszottam a Balaton déli partján. Majd az élet más utakra vitt: Budapesten élek, filozófiatanári diplomát szereztem az ELTE-BTK-n, pedagógusként dolgozom, kortárs irodalommal foglalkozom, 2003 óta publikálok verseket, recenziókat irodalmi folyóiratokban valamint ez idáig két verseskötetem látott napvilágot a Littera Nova és a Magyar Napló kiadóknál. A zenéléssel így egy hosszabb szünet után kerültem újra kapcsolatba és egészen új lendülettel vitézkedem a doboknál a Gyémántpolgár tagjaként.